Introductie

De  “Familie Besamusca”  stamboom is een langlopend project, ooit gestart door Rijnder en sinds 1997 opnieuw opgepakt door Rein en Carel .

Waar in het verleden veelal gebruik gemaakt werd van zeer grote vellen papier om de overzichten te creëren, wordt tegenwoordig gebruik gemaakt van computer programma’s om daarmee o.a. de “Kwartierstaat”, “Persoonskaart” en “Parenteel” overzichten” te kunnen genereren.

Onze Familie Besamusca stamboom gegevens worden, uitsluitend offline, geadministreerd met behulp van een Nederlands programma genaamd “Aldfaer“.

Het onderzoek zelf (ook wel “Genealogie” geheten) is een zeer tijdrovende bezigheid. Vooral het terugzoeken van vorige generaties brengt de nodige problemen en “missende” stukken met zich mee vanwege het niet meer beschikbaar zijn van de benodigde archieven.

Ook het opzoeken van de benodigde documenten in de diverse, vaak buitenlandse archieven en kerken vormt op zichzelf al een grote uitdaging.

Op 21 december 2011 is Carel ons helaas ontvallen.

In 2012 heeft Ad zich bij ons aangesloten en hij houdt zich specifiek bezig met onderzoek naar Johann Philip Besamuska.

René houdt zich voornamelijk bezig met de website en is het centrale contact- en administratie punt voor alle mutaties binnen de Familie Besamusca stamboom.

Mocht je naar aanleiding van bovenstaande interesse hebben in deelname aan het project, laat ons dat dan weten via het contact formulier.